Opnieuw blamage voor VWS-minister Hugo de Jonge: rechter fluit zijn waakhond IGJ terug wegens wetsmisbruik; arts Niek Rogger gerehabiliteerd!

4 maart 2024

 

Nadat waakhond IGJ van VWS minister Hugo de Jonge opdracht had gekregen de artsen die Covid-19 met off-label medicatie behandelden met alle mogelijke middelen aan te pakken volgde in december 2021 een inval bij een apotheker in Venlo waar bijna 1000 recepten in beslag werden genomen van 17 artsen. Alle artsen kregen boetes opgelegd van uiteindelijk een totaal bedrag van ruim 90.000 euro. Zie ook: https://danielvdtuin.substack.com/p/wob-documenten-hcq-deel-3#%C2%A7minister-de-jonge-tuchtzaak-en-disciplinerende-maatregelen

Eén van de artsen, Niek Rogger, schreef in totaal 67 recepten uit en ontving in augustus 2022 van IGJ een boetevoornemen en ondanks zijn ingediende zienswijze werd hem uiteindelijk in oktober 2022 een boete opgelegd van 6375euro.

De arts maakte bezwaar tegen tegen deze boete, echter zijn bezwaarschrift werd door de minister in februari 2023 terzijde gelegd en die heeft daarmee besloten de boete in stand te laten.

Daarna ging de arts naar de rechter om tegen dit boetebesluit van de minister in beroep te gaan, de rechter heeft uiteindelijk in november 2023 dit beroep behandeld en deed in februari 2024 uitspraak: het beroep is gegrond verklaard, het boetebesluit van de minister wordt herroepen en IGJ dient een bedrag van 2998euro proceskosten aan de arts te betalen.

Zie de uitspraak: https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBZWB:2024:1465

 

Lees hier meer over de inhoud van de uitspraak van de rechter: https://zelfzorgcovid19.nl/rechtbank-zeeland-west-brabant-vernietigt-igj-boete-van-6375euro-die-was-opgelegd-aan-arts-niek-rogger-voor-uitschrijven-67-covid-recepten-51-x-ivermectine-en-16-x-hcq/

 

Contact

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in en mis de laatste updates niet!