team ZelfzorgCovid19 neemt deel aan een nieuwe burger belangenvereniging ANBB

17 december 2020

Het team van ZelfzorgCovid19 heeft zich afgelopen maanden ingezet voor twee belangrijke thema’s: preventie en vroegbehandeling van COVID-19.

Veel belangengroepen strijden al jaren voor een specifiek doel: persoonlijke medicatie vrijheid, vaccinatievrijheid, privacybescherming, waarheidsvinding, boerenbelangen, visserijbelangen,etc. De vele aanhangers geven hun stem (en tijd en geld) onvermoeibaar aan het goede doel.

Toch zijn de resultaten (helaas) vaak beperkt: de overheid en grote bedrijven blijken vaak oost-indisch doof en negeren te vaak de overduidelijke signalen van deze belangengroepen.

Burgerbelangen groepen zijn kleinschalig en versnipperd terwijl overheden en bedrijven massaal en sterk georganiseerd zijn.

Deze waarneming leidde tot een nieuw idee: indien de diverse belangengroepen zouden samenwerken en elkaar steunen kan dit leiden tot een veel grotere burgerbeweging waar men dan niet meer omheen kan.

Dat is precies wat er in de achterliggende maanden is gebeurd : een serie bestaande belangengroepen heeft besloten een nieuw burgerbelangen initiatief te starten om samen sterker te staan.

Graag roepen wij U op om kennis te nemen van dit nieuwe initiatief : de Algemene Nederlandse Burger Belangenvereniging, de ANBB, De website is gereed zie: www.anbb.nl 

De rechtsvorm van de ANBB is een vereniging. U kunt lid worden van deze vereniging voor een symbolisch bedrag. Daarna kunt u, via een officiele identificatie mbv iDIN, anoniem stemmen met uw eigen statistisch profiel.

iDIN is een relatief onbekende service van uw eigen bank die lijkt op iDeal maar die puur bedoeld is om uw identiteit te bevestigen aan maatschappelijke verenigingen zoals de ANBB (maar ook bijvoorbeeld supporterclubs).

De uitkomsten zullen worden gepubliceerd en als input dienen voor politieke partijen.

Met trots kunnen we mededelen dat de allereerste ANBB kwestie gelijk is aan een hoofdthema van www.zelfzorgcovid19.nl : https://www.anbb.nl/kwesties/5/q1-huisarts-mag-covid-19-behandelen

U als website bezoeker maar ook al onze petitie ondertekenaars willen we graag oproepen om uw stem nogmaals uit te brengen dit keer via de ANBB website waar u dan tevens op een serie andere actuele kwesties kunt stemmen (vaccinatiedwang, mondkapjesplicht, invoering 5G, democratisch gekozen hoofdredacteur, etc).

Elke week kunt U stemmen op een nieuwe actuele landelijke kwestie!

Binnenkort kan dit zelfs op lokale kwesties (gerelateerd aan uw eigen woonplaats, gemeente of provincie).

Door mee te stemmen zet U een belangrijke stap naar gelokaliseerde democratische vernieuwing.

 

Contact

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in en mis de laatste updates niet!