Positief effect van liposomaal quercetine in nieuw onderzoek onder patienten met milde COVID-19

7 juli 2021

De resultaten van dit onderzoek laten zien dat suppletie van quercetine in een vroeg stadium van de ziekte verergering naar een ernstigere vorm van de ziekte kan voorkomen.

Op 8 juni 2021 is een onderzoek gepubliceerd in de International Journal of General Medicine over een gerandomiseerd onderzoek dat het gebruik van quercetine tegen COVID-19 in een vroeg stadium van de ziekte onderzocht.
In het onderzoek werden 152 patienten met milde COVID-19 klachten en een positieve PCR test thuis behandeld.
De ene helft van de patienten kreeg de standaardbehandeling bestaande uit pijnstillers, antibiotica en orale steroïden.
De andere helft van de patienten ontving de standaardbehandeling en gedurende 30 dagen twee maal daags 500mg van een beter opneembare vorm van quercetine (Quercetin Phytosome®).

Quercetine is een nutriënt dat zich bindt met fytonutriënten (antistoffen), wat de opname ervan in de cel bemoeilijkt.

Door quercetine te mengen met fosfolipiden (natuurlijke bouwelementen van de cel) ontstaat een mengsel dat twintig keer beter opneembaar is dan gewone quercetine.

In onderstaande tabel zijn de resultaten van het onderzoek te zien.

Van de groep zonder quercetine (Group SC) werden 22 patienten opgenomen in het ziekenhuis tegenover 7 patienten uit de quercetine groep (Group QP).

De duur van de ziekenhuisopname was zonder quercetine gemiddeld 6,77 dagen ten opzichte van 1,57 dagen in de quercetine groep.

In de groep zonder quercetine werden 8 patienten opgenomen op de IC en stierven drie patienten. In de quercetine groep waren geen IC opnames of doden.

 

link onderzoek : https://www.dovepress.com/possible-therapeutic-effects-of-adjuvant-quercetin-supplementation-aga-peer-reviewed-fulltext-article-IJGM#

 

Contact

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in en mis de laatste updates niet!