huisarts Elens past zelfzorg protocol aan met goedkoop viruswerend medicijn

23 juli 2020

Naast het reeds eerder in het zelfzorgcovid19 protocol opgenomen Quercetine (icm Zink remt dit de virusreplicatie) is nu ook Broomhexine toegevoegd vanwege de bewezen viruswerende werking.

Zie het vernieuwde zelfzorg protocol voor milde COVID-19: Quercetine-Zink-Vitamine-C-D-Broomhexine

Naar aanleiding van een Randomised Control Trial (RCT) studie (https://bi.tbzmed.ac.ir/Files/Inpress/bi-23240.pdf) over inzet van Broomhexine is een spectaculaire verbetering in de behandelresultaten van COVID-19 patienten behaald.

In de studie wordt zowel bij de behandelgroep als bij de controle groep een standaard behandeling ingezet en daarbovenop ontving de behandelgroep Broomhexine.

Natuurlijke en pharmaceutische middelen hebben meervoudige werkingen die in de diverse stadia van COVID-19 van belang zijn. In het milde stadium zijn met name de volgende werkingen van belang:

Zink-ionofore werking – Quercetine

Zink kan alleen in een cel binnendringen met behulp van een zink-ionofoor. De werking als zink-ionofoor kan bereikt worden door gebruik te maken van een vrij verkrijgbaar voedingssupplement Quercetine. Door Quercetine te combineren met Zink kan voorkomen worden dat een virus zich verder gaat delen in de cel.

Zowel Quercetine als Zink zijn vrij verkrijgbare voedingssupplementen.

Viruswerende werking – Broomhexine

Echter voor een viruswerende werking, die voorkomt dat een virus ├╝berhaupt de cel binnen kan dringen, was nog geen bewezen vrij beschikbaar middel voorhanden, totdat bovengenoemde studie aantoonde dat Broomhexine de IC-opname, intubatie en sterfte sterk verlaagt.

Broomhexine is een zogenaamd OTC (Over-The-Counter)-medicijn en kan dus zonder doktersrecept worden gekocht en gebruikt.

Hoe werkt Broomhexine bij COVID-19

Bij het verkrijgen van toegang tot een cel voor een virus speelt een bepaald enzym een belangrijke rol (TMPRSS2). Broomhexine blokkeert TMPRSS2 en daarmee de toegang van het virus tot de cel.

Contact

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in en mis de laatste updates niet!