De ANBB vereniging gaat onze petitie omzetten in een juridische procedure

10 januari 2021

Onlangs hebben wij u gemeld dat we betrokken zijn bij de oprichting van de ANBB vereniging. Een vereniging, een nieuwe juridische entiteit, die haar leden in staat stelt te stemmen op kwesties en die zich inzet om deze kwesties onder de aandacht van onze bestuurders te brengen.

Zie hier de lancering via de Blauwe Tijger Studio: https://www.youtube.com/watch?v=3TERDxwpOhY

Inmiddels zijn vele duizenden mensen lid geworden van de ANBB vereniging en heeft de online stemming over onze petitie een overweldigende meerderheid van ruim 98% voorstanders opgeleverd !

https://www.anbb.nl/kwesties/5/q1-huisarts-mag-covid-19-behandelen

Update petitie

De ANBB is momenteel bezig een juridische procedure voor te bereiden om behandeling van COVID-19 in de eerstelijn mogelijk te maken.

Voor ons is daarmee het moment aangebroken om te besluiten om deze petitie niet zelf aan te gaan bieden aan de minister. De reden is dat de minister er NIETS mee zal doen. We vinden het een betere weg om, via de ANBB vereniging, de rechter te vragen om een besluit te nemen wat de overheid verplicht een eerstelijns behandeling mogelijk te maken dwz positief te adviseren in de protocollen van de huisartsen.

Huisartsen in Nederland zijn zeker van goede wil maar willen beslist niet afwijken van de protocollen. Daarom moeten de protocollen worden aangepast.

Van groot belang is dat de rechter het maatschappelijk belang goed kan bepalen daarom is het nodig dat zo veel mogelijk mensen zich in deze juridische procedure voegen.

Dat kan door lid te worden van de ANBB. https://www.anbb.nl/lid-worden

Dat kost 1 euro maar die wordt gebruikt voor het betalen van bank- en serverkosten.

De kosten voor de juridische procedures worden betaald middels giften van leden.

Contact

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in en mis de laatste updates niet!